Απλές, γρήγορες και γευστικές!
Υλικά
150γρ. ρόκα
1 σκελίδα σκόρδο
6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25-30 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις διατηρείτε ζεστές. Καθαρίζετε και πλένετε τη ρόκα, την αφήνετε να στεγνώσει και την περνάτε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό. Στη συνέχεια χτυπάτε τον κρόκο με λίγο αλάτι και ξίδι και ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο λίγο το λάδι. Τέλος προσθέτετε στη μαγιονέζα το μείγμα της ρόκας, ανακατεύετε και περιχύνετε με αυτή την πράσινη σάλτσα τις πατάτες. Μπορούν να συνοδεύσουν άψογα ένα ψητό κοτόπουλο!