Κοτόπουλο με πράσινες ελιές

Εύκολο, νόστιμο και υγιεινό!  Δοκιμάστε το…

 

Υλικά

1 κοτόπουλοκοτόπουλο

3 κουταλιές ελαιόλαδο  

200γρ. πράσινες ελιές250γρ. κρεμμυδάκια

2 κλωνάρια σέλερι

1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

1 φύλλο δάφνης

Λίγο αλεύρι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεσηelia

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι.  Σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και το σέλερι.  Προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και το ροδίζετε καλά ανακατεύοντας συνεχώς.  Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και  ρίχνετε το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζάχαρη.  Στη συνέχεια προσθέτετε τη δάφνη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.  Τέλος, προσθέτε την κάπαρη και τις ελιές χωρίς κουκούτσι και σιγοβράζετε για ακόμα 10 λεπτά.  Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας!