Ρύζι με αμύγδαλα

Μια εναλλακτική πρόταση για ρύζι!

 

Υλικά

350γρ. ρύζι

100γρ. αρακάςρύζι

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

150γρ. μανιτάρια

Χυμός 1 λεμονιού

150γρ. ζαμπόν

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Φρέσκος δυόσμος

Λίγος κόλιαντρος

80γρ. αμύγδαλα αλατισμένα

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεσηalmonds

Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά και περίπου 8 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο ρίχνετε και τον αρακά.  Στο μεταξύ, ψήνετε για λίγα λεπτά στο γκριλ τις πιπεριές, κομμένες στη μέση και τρυπημένες με πιρούνι σε διάφορα σημεία, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.  Τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.  Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.  Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το δυόσμο.  Αναμιγνύετε το λάδι, το ξύδι, το δυόσμο, τον κόλιαντρο και το αλατοπίπερο.  Τέλος, στραγγίζετε το ρύζι και τον αρακά και μόλις κρυώσουν λίγο, προσθέτετε τα αμύγδαλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.