Ρεβίθια με ρύζι

April 14, 2013
By

Νόστιμα, υγιεινά και ιδανικά για όσους νηστεύουν! 

Υλικάρεβίθια

½ κιλό ρεβίθια

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

½ κοτσάνι σέλινο

1 πράσινη πιπεριά

3 ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός

4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεσηrizi2

Βάζετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με άφθονο νερό. Την επομένη βράζετε τα ρεβίθια και τα στραγγίζετε.  Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο ψιλοκομμένα για περίπου 5 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.  Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά και τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά δυναμώνοντας την φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.  Τέλος σερβίρετε στο μισό πιάτο το ρύζι που έχετε ήδη βράσει και στο άλλο μισό τα ρεβίθια σας!